Places to be

taberna do azeite

In Taberna do Azeite (de olijfolie taverne), draait alles om olijven en olijfolie. Een uniek concept waarmee de Nederlandse - Portugese familie Passos de Portugese olijfolie willen promoten. 

Ze creëren heerlijke gerechten met lokale, meestal biologische producten en paren die met de lekkerste olijfolie of olijven. Van couvert tot dessert staat in het teken van deze producten en ontstaan de meest verassende combinaties. Om meer te leren over het herkennen van een goede kwaliteit olijfolie en het ervaren van verschillende geuren en smaken organiseren ze met regelmaat olijfolie proeverijen. In Coimbra, Nederland of op locatie naar wens.

 

the tiny tea house

Ben je in Coimbra, dan mag je The Tiny Tea House niet missen. Naast een uitgebreid aanbod van de lekkerste soorten thee, maken ze fijne zoetigheden en hartigheden voor een perfecte tussenstop op elk moment van de dag.

 

Dish FISH

"From the sea to the table"

Verser kun je het niet krijgen. En dan ook nog eens verrukkelijk bereid, geheel op Portugese traditionele wijze; voor de deur op de gril. 

Ook de service geheel in Portugese stijl. Uiterst vriendelijk en gastvrij. 

Kortom, garant voor een avondje uit in Portugese stijl.

 

alkimista

Alkimista staat voor een moderne interpretatie van de basis van alchemie. Stof in goud veranderen. En dat doen ze in de keuken. Een ware magie met seizoensproducten, die worden omgetoverd tot tong- en oogstrelende gerechten. 

In een intieme sfeer, in een prachtig klein pand. Goed verborgen in de kleine straatjes van Guimarães. 

 

fresh market

Waar vroeger een kruidenierswinkeltje zat, zit nu Mercearie (markt) do Miguel. Niet alleen een kruidenierswinkeltje 2.0 maar ook nog eens een heerlijke plek voor een haps en een snaps. 

Van ontbijt tot lunch met de lekkerste eigen gemaakte taartjes en smoothies. 

 

Het ouderwetse treintje komt nog pal voor de deur langs, met aan de overkant van de weg de boulevard langs de Douro.  

 

PORTUGAL LIFESTYLE

  • Facebook - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Copyright @ helloportugal.eu 2017 - All rights reserved

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now