• Marleen

Happy Guest(blogger) | Hello Casa Fontelheira


Hoe kan het ook anders, ik woon dus in Portugal. Dat is leuk, soms verwarrend, vaak verrassend, zo nu en dan verhelderend en af en toe niet zo leuk. Kort gezegd, een en al tegenstrijdigheden, die samen bij elkaar 'het leven' worden genoemd. 

Maar Portugal is voor mij méér dan alleen mijn thuisland. Getrouwd met een Portugees en samen een half-Portugese dochter, een Portugese hond en een Portugese schoonfamilie, kan ik dus niet om Portugal heen. Niet dat ik dat wil, want dan zou ik toch een beetje op het verkeerde pad zitten. 

Feel good - mood

En zo ontstond het idee voor Hello Portugal. Een blog over het opbouwen van een nieuw leven in het buitenland. Van emigratie tot aanpassen, van formaliteiten tot wetten en regels en van vallen tot weer opstaan. En natuurlijk blijven lachen, want hoewel het onder de Zuid-Europese zon ook echt niet altijd meevalt, willen we vooral de Portugese feel good-mood proberen vast te houden. 

Deze feel-good mood zul je zeer zeker ervaren tijdens een vakantie op Casa Fontelheira. Prachtig gelegen in de groene heuvels van het Douro gebied en een perfecte uitvalbasis voor een grote varieteit aan uitstapjes. Maak kennis met Portugal zoals Portugal is.  

Denken vanuit het hart, praten met emotie

en zingen met melancholie

Want Portugal is niet alleen een land met een schat aan historie, prachtige steden als Porto, Braga en Guimarães en een heerlijk klimaat. Maar ook een land  van vele tradities, waaronder de folklore lokale feesten, waar je geheel op Portugese wijze gastvrij ontvangen zult worden. Een land van eeuwenoude ambachten, zoals de alom bekende Portwijnen, Portugees porselein en traditionele schoenen- en hoeden makelij. Maar bovenal is Portugal de mensen die er wonen. Mensen die denken vanuit het hart, praten met emotie en zingen met melancholie.  Mensen die het leven op een eenvoudige manier aantrekkelijk maken.  

En dát maakt Portugal zo bijzonder. Zoals Elisa en Max met veel liefde, bezieling en toeweiding Casa Fontelheira tot een uniek vakantieverblijf maken. Met mijn blogs neem ik je mee op reis door mijn thuisland. Het enige wat jij nog hoeft te doen is je koffers pakken en komen genieten van al het moois dit land te bieden heeft en vooral te genieten van Casa Fontelheira.   Beijinhos Marleen 

Meer lezen? Klik hier voor nog meer Portugese "feel good mood"

#CasaFontelheira #Homemain

53 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven