About

HELLO!

Hoe kan het ook anders, ik woon dus in Portugal. Dat is leuk, soms verwarrend, vaak verassend, zo nu en dan verhelderend en af en toe niet zo leuk. Kort gezegd, een en al tegenstrijdigheden, die samen bij elkaar 'het leven' worden genoemd.

Maar Portugal is voor mij méér dan alleen mijn nieuwe thuisland. Getrouwd met een Portugees en samen een half-Portugese dochter, een Portugese hond en een Portugese schoonfamilie, kan ik dus niet om Portugal heen. Niet dat ik dat wil, want dan zou ik toch een beetje op het verkeerde pad zitten.

Hello Portugal is een blog over het opbouwen van een nieuw leven in het buitenland. Van emigratie tot aanpassen, van formaliteiten tot wetten en regels en van vallen tot weer opstaan. En natuurlijk blijven lachen, want hoewel het onder de Zuid-Europese zon ook echt niet altijd meevalt, willen we vooral de mediteraanse feel-good-mood proberen vast te houden.

Droom jij over wonen in het buitenland of maak je zelfs plannen om te emigreren? Misschien heb je net als ik een man of vriend met andere nationaliteit? Vraag je je af hoe een multiculturele en tweetalige opvoeding in elkaar steekt? Met mijn blog deel ik mijn ervaringen met jou en hoop je te inspireren met mijn realiteit, obstakels, gestuntel, overpeinzingen en soms ook geweldige ingevingen.

Tot slot gaat Hello Portugal over - hoe kan het ook anders - Portugal. Het lokale leven, bijzondere plekjes, maar ook Portugese ambachtelijke producten.

Wie, wat, waar hoe?

Wij wonen in het prachtige Noord-Portugal. Mijn wederhelft reist veel voor zijn werk en ben dus regelmatig alleen met onze dochter van zeven. Naast schrijven, fotograferen, lezen en koken, werk ik als vrijwilligster voor enkele dierenorganisaties. Niet geheel onbaatzuchtig als ik eerlijk ben, want anders dan verwacht blijkt het sociale leven hier -laten we zeggen- "anders". (Dat leg ik nog wel uit).  Van nature ben ik positief, geduldig, harmonisch (weegschaal) en bang van spinnen. Ik ben 41 jaar en Nederlandse.

Heb je vragen of suggesties, mail me dan via onderstaand contactformulier.

Warme groet,

Marleen

  

FOLLOW ME
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
MOODBOARD
CONTACT

PORTUGAL LIFESTYLE

  • Facebook - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Copyright @ helloportugal.eu 2017 - All rights reserved

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now