top of page

Portugese Makers | R-Coat

Ze zijn origineel, innovatief, gepassioneerd en zetten zich in voor duurzaamheid en behoud van natuur en tradities. Bovenal zijn ze Portugees, met een bijzonder verhaal.


De Portugese Makers.
Hoewel statistisch gezien Portugal zo'n 3.000 zonuren per jaar telt, kan het in Portugal ook goed regenen, als de wolken daar zin in hebben. Zoals het Portugese spreekwoord luidt; "Quando chove, chove bem" - ofwel, als het regent, regent het goed. Zelfs zo goed dat menig paraplu sneuvelt tijdens een hoosbui. Dankzij R-Coat blijkt er echter een heel mooi leven achter de horizon voor deze kapotte paraplu´s.


Van de regen in de drup

R-Coat heeft als motto: ´met creativiteit bestaat afval niet´. En dat is voor hun ontwerp niks te veel gezegd. Overal is over nagedacht. Een circulair concept, waarbij wordt gerecycled, geupcycled, ze geven volledige transparantie in de opbouw van hun prijzen en ze steunen lokale kleine ateliers waar alle R-Coat items worden geproduceerd.


Er wordt geproduceerd in kleine oplage, mede omdat ze afhankelijk zijn van het materiaal dat wordt aangeleverd. Zo ontstaat er een bonte mix van kleuren en patronen, waarmee de grijze dagen toepasselijk worden opgefleurd.
(Fotocredits by R-Coat - all rights reserved)


Recycle-talent

Zoals ik in dit artikel al eens schreef zit recycling in het Portugees bloed en van dat talent maken de makers van R-Coat royaal gebruik.

Voor de regenjassen worden niet alleen het materiaal van gebroken paraplu's gebruikt, maar ook van afgeschreven stoffenvoorraden van lokale stofproducenten welke wordt gebruikt voor de voering. De drukknopen worden gemaakt van 30% gerecycled metaal, en merklabel wordt geprint op gerecycled polyester. En wasinstructies worden direct op de voering geprint. Enerzijds omdat het één label extra uitspaart, anderzijds met het idee dat de wasinstructies er niet uitgeknipt kunnen worden. Daarmee hopen ze dat je het materiaal zo voorzichtig mogelijk wast, volgens de wasvoorschriften. En de jas dus zo lang mogelijk mee gaat.


Hoewel het ge-upcyclede materiaal synthetisch is, waardoor tijdens het wassen microdeeltjes plastic in de afvoer mee gaan, heeft R-Coat een speciale waszak ontworpen (de Guppyfriend waszak) waarmee dit eenvoudig kan worden voorkomen. Niet alleen voor de jassen en accessoires van R-Coat, maar voor alle synthetische kledingstukken.


Na regen komt zonnenschijn

Kom je naar Portugal, dan hoop je op zon en misschien is dat zelfs de reden van je reis. Mocht je echter onverhoopt met een paraplu opgescheept zitten en deze eigenlijk niet per se mee terug wilt nemen, dan hebben we goed nieuws. Voor jou én voor de paraplu. Het enige wat je hoeft te doen is even een mailtje te sturen naar ons (info@helloportugalconcepts.com) en wij zorgen ervoor dat deze bij het dichtstbijzijnde verzamelpunt afgeleverd kan worden, zij het via post of via ons.


En mocht je liever de paraplu zelf aantrekken, R-coat kan geleverd worden binnen de EU.


Website R-Coat(Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met R-Coat, maar bevat geen affiliatie links)34 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page