top of page

De Oliveira's op vakantie

Bijgewerkt op: 1 jul. 2021

Het is een schappelijke 5 uur in de ochtend en zit net aan m'n eerste koffie als mijn altijd even subtiele meneer P. komt binnen briesen en iets roept in de trant van 'overal ligt poep'.

Hij is onderweg naar de garage en komt nog net niet in een vissersoutfit terug gebriesd om blijkbaar korte metten te maken met die poep die overal ligt. Dat begint lekker.

Protest

De ochtenden beginnen hier gewoonlijk redelijk vroeg, zeg rond een uur of 06.30, maar deze dag dus nog een slagje vroeger omdat we zo op vakantie gaan. Onze mooiste hond van Portugal voelt de bui al hangen en heeft stante pede een protest afgeroepen. 'Dat doet ze normaal nooit' is niks te veel gezegd, maar vandaag doet ze het dus wel en doet ze het goed. Zo goed, dat ze er zelf ook nog eens met d'r dikke kont in is gaan liggen om haar punt met stellige zekerheid duidelijk te maken. Dan moet je net mijn P. hebben, die toch al zo gauw over de emmer is. Die heeft ie inmiddels ook al paraat, de emmer.

Ik besluit hem een handje te gaan helpen, sla m'n koffie gauw achterover en loop op m'n sloffen naar buiten. Het enige wat ik zie is een slagveld van tuinslangen, bezems en ontsmettingsmiddelen. Overal poep blijkt geen olifant, maar een mug te zijn en die ene hele drol blijk ik zojuist gevangen te hebben onder mijn pantoffel. Zo, dat is dan ook weer opgelost.

De vakantiestemming zit er inmiddels goed in en we hervatten onze taken. Ik het lunchpakket, P. de auto inpakken. Ik zou een lunchpakket voor een wereldreis kunnen maken in de tijd die P. nodig heeft de auto in te pakken. En een lunchpakket voor een reis naar de maan om uiteindelijk klaar voor vertrek met z'n drieën in de auto te zitten. Wetende dat het moment van feitelijk vertrek nog even op zich zal laten wachten. Want er moeten eerst nog wat deuren drie keer worden gecontroleerd op hun slot, alle vier de banden worden nog op spanning gekeurd en de navigatie dient nog te worden ingesteld. Dat moet ironisch genoeg ook altijd even flink mis gaan met iets in de trant van een lege batterij, scherm wat niet snel genoeg reageert of een adres dat niet wordt herkend.

En als we dat dan allemaal hebben doorstaan, kunnen we eindelijk onze trip aanvangen. Een dik uur later dan gepland. En alle vier de ramen wagenwijd open. P. heeft het warm, of zeg maar gerust heet. Traditiegetrouw geven we elkaar een kus voordat we wegrijden, op naar onze vakantie. Yuna wil papa niet kussen. Hij heeft vieze natte lippen. Happy Holidays!

Ps. vind je dit artikel leuk? Delen = lief


80 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page