top of page

Grote Beer, Sterre & de maan

Bijgewerkt op: 14 dec. 2020

Hoewel ik berucht sta om mijn luid en duidelijk diepe slaap - ik zal u details besparen - worden mijn levendige dromen deze nacht opgesierd door heel erg veel geblaf.

Dat kan wel kloppen, bedenk ik mij verdacht helder in mijn diepe droom, want Beer en Ster zijn lid van de Oliveira roedel.
Eerder die avond is vader Olijfboom op pad geweest om twee zwerfhondjes uit de buurt weg te brengen naar de dierenkliniek van de stichting, om deze te laten steriliseren. Hij komt vrij laat thuis. Hoe laat weet ik niet precies, want zodra ik in bed lig en als een blok in slaap val, lijkt alles na vijf minuten slaap een eeuwigheid. Normaal gesproken zou ik pas ´s ochtends tot de conclusie komen dat hij weer veilig en wel is thuisgekomen, maar dankzij het fanatieke hondenkoor die nacht, wordt P,´s thuiskomst moeiteloos verweven in mijn droom en schijn ik nog een onsamenhangend verhaal in het Engels aan hem te hebben opgehangen. Mazzelaar.


De kreukels getuigen van een slechte nachtrust

Minder mazzel hebben we allebei wanneer we om vijf uur ´s ochtends rechtop in bed zitten. Ik ben nog te suf om te constateren dat P.´s blik stukken minder verbaasd is dan de mijne. De kreukels in onze gezichten getuigen van een slechte nachtrust. ´Wat heb jij met de honden gedaan vannacht toen je thuiskwam? Heb je ze in hun hok gezet ofzo?´ ´Nou nee´, antwoordt P. ´Ik heb een vriendje voor ze meegenomen´. Je hebt wát? Nu ben ik klaarwakker en stik nieuwsgierig.


Het verhaal ging zo: Op de terugweg van de kliniek reed hij het laatste stuk op een landweg. Het regende dat het goot en plots zat er midden op de weg een hond. Hij kon er onmogelijk omheen en omdat het dier zo ´vast´ op de weg zat, dacht hij dat het gewond was. Het was best een grote hond, een soort herder. Dus het plan was om de deur te openen en vooral voorzichtig te zijn. Fase één kon volgens plan uitgevoerd worden, maar voor fase 2 gaf het dier geen ruimte. Ze sprong zo bij hem op schoot.


Ze bleek geen chip te hebben, dus de eigenaar kon niet achterhaald worden. Ook publicaties op Facebook leverde niks op. Stiekem waren we opgelucht, want de wijze waarop ze zich aan ons vast klampte, zou het een rot opgaaf worden om haar weer te laten gaan. Ze kreeg een bad, twee dikke vrienden, goed eten en ze kreeg de naam Lua. Dat betekent maan in het Portugees. En daarmee is ons sterrenstelsel compleet.(Foto by Hello Portugal - Lua)
110 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page