top of page

Het goede Portugese leven

Bijgewerkt op: 27 jun. 2021


Het goede leven in Portugal. Daar probeer je je een voorstelling van te maken, al ruim voordat je besluit met je hele hebben en houden te emigreren naar dit stukje Europa.


Je neemt de eerste korte bocht en denkt aan zon.Voor de Portugezen zelf een vanzelfsprekendheid en zelfs een bron van beklag. Want zomers zijn hier niet alleen lang, maar ook droog en heet. Zoals wij Nederlanders ons over het weer beklagen vanwege grauwe, grijze en natte dagen die zich aan een rijgen, kunnen de Portugezen dat dus ook. Daarin blijken we niet zo veel van elkaar te verschillen.

Korte bochten naar zon, zee en strand

Enfin, na de eerste korte bocht, gaan we meteen door naar de tweede. Een oneindig vakantiegevoel stel je je dan zo voor. En vooruit, gevolgd door een derde korte bocht nu we toch op dreef zijn, passie. Portugese passie, welteverstaan. Daar zou ik uren over door kunnen gaan, maar dat houd je tegoed van me.

Het Portugese leven is, dat zal geen verassing zijn, veel meer dan dat. Het is een hartslag trager, waar tijd niet heel belangrijk wordt gevonden. Het is verdraagzaam, beleefd, vriendelijk en zelfs soms aandoenlijk (in positieve zin). Het Portugese leven is het leven op een eenvoudige manier aantrekkelijk maken. Hoe de Portugezen dat doen? Dat ga ik persoonlijk voor je uitzoeken.

Ik neem je mee op reis. Waarin mijn nieuwe thuisland centraal staat. Ik zal je veel mooie en bijzondere plekken laten zien en je vertellen over het dagelijks leven in Portugal. Vooral met een lach, maar soms ook met een traan. Zoals het leven is.

(Foto: by Hello Portugal, Espinho)

175 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page