top of page

Portugese verzekeringsprocedure | een kapotte wasmachine

Bijgewerkt op: 29 jun. 2021

Mocht je het zijn ontgaan, mijn wasmachine is dus kapot. Is!!


We tellen nu precies twee weken dat we het apparaat naar de werkplaats brachten, met het vooruitzicht dat rond deze tijd toch wel het betreffende onderdeel binnen zou moeten zijn en dan de reparatie voltooid zou kunnen worden. Haléluja!


Laboratorium

Vandaag hebben we hem opgehaald en staat hij weer fijn kapot te wezen in mijn lavanderia (Portugees voor washok. Klinkt trouwens wel mooi, vindt je niet?). Je leest het goed, de wasmachine doet het nog steeds niet. Wat ie dan in hemelsnaam terug in mijn washok doet? Ik praat je even bij.

In de werkplaats werd namelijk geconstateerd dat het apparaat opgehouden was te functioneren door een electriciteitspiek. Oftewel kortsluiting. Dat zou mogelijk op de verzekering verhaald kunnen worden, dus dat deden wij dan ook. Het technisch rapport van de werkplaats ten spijt, moest een verzekerings-mannetje zelf langs komen om opnieuw de diagnose te stellen. Maar zoals met veel dingen hier, had dat mannetje niet zo'n haast. Of beter, hij kwam helemaal niet. Uiteindelijk bleek uit navraag dat bij nader inzien de wasmachine naar het laboratorium (ja, echt!) van de verzekeringsmaatschappij zou moeten, voor verder onderzoek.

Op locatie

Vandaag ontvingen we het gelukkige bericht van de verzekeringsmaatschappij dat ons sneue apparaat inderdaad kapot is vanwege kortsluiting en dus de reparatie vergoed zal gaan worden. Echter die reparatie moet dan wel worden uitgevoerd door weer een ander mannetje van de verzekeringsmaatschappij. Dit terwijl de werkplaats reeds het te vervangen onderdeel had besteld, met die belachelijke levertermijn van 'minstens' twee weken. Bovendien is het de bedoeling dat dat mannetje de wasmachine op locatie van het ongeluk komt repareren, wat zoveel betekend dat het ding dus terug naar huis moest komen. In kapotte staat.

Ondertussen sjouw ik me een breuk met volle wasmanden van en naar de self-service wasserette, die overigens helemaal niet goedkoop is. Ook dat nog. Maar hé, de kosten van de reparatie worden wél mooi vergoed! Ik zeg het je toch, geduld is en blijft een schone zaak!


38 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page